Skip to content

Om Marius

event

Marius Løken vokste opp i den lille fjellandsbyen Hemsedal, med en aktiv barndom. Han flyttet senere til Oslo hvor han tok studier. Marius er en svært sosial person og livet i storbyen passet han godt.I 2011 havnet han og 2 av barndomsvennene i nyhetsbildet, i det som ble kalt Halloween-drapet av media. En av guttene hadde gått inn i en psykose og gikk til angrep med kniv. Andreas mistet livet, mens Marius overlevde 20 knivstikk. Etter 11 dager i koma ved Ullevål sykehus, våknet han opp til en hverdag som var snudd opp ned.

Han var hardt skadet fysisk og psykisk, hadde traumer, store søvnproblemer og tillitsbrudd. Etter et realt besøk i «kjelleren», hentet han motivasjon til å ta tak i livet sitt igjen. Han tok tilbake gamle rutiner og etablerte nye. Flere hundre treningsøkter, en selvtillit og et moment som vokste, fikk han tilbake på bena sterkere en noen gang.

Marius vokste på seg en sterk mentalitet, kloke erfaringer og en bevissthet om at livet ikke alltid er enkelt og det kan brått snu.

«Marius brenner for at historien hans skal kunne brukes til å hjelpe andre»

– Sverre Berg Enitch

Cappelen Damm

Historien til Marius sjokkerte en hel nasjon da han overlevde det mye omtalte Halloween-drapet i 2011. Da han våknet fra koma etter 11 dager var hans beste venn gravlagt, og alle de nasjonale avisene fulle av spekulasjoner om hva som hadde skjedd den skjebnesvangre natten.

Cappelen Damm og Marius ønsket å fortelle historien om hva som virkelig skjedde, og om Marius sin utrolige vei tilbake fra å overleve 20 knivstikk. Etter gjenfortelling til forfatter Marit Sunnanå Aalrust ble boken gitt ut i 2016 «En natt i Oktober – Halloween-saken fra innsiden»

om-marius-bok