Boken om Halloween Drapet i Oslo 2011

En natt i oktober

Utgitt av:
Cappelen Damm i 2016

(4.36)

Språk: Bokmål

Forfatter:
Marius Løken, Marit Sunnanå Aalrust

Forhandlere

Sammendrag

Natt til søndag 30. oktober 2011 styrtet en 22 år gammel mann ut av en bygård på Bislett i Oslo med 20 livstruende knivstikk i kroppen. Fra fortauet kastet han seg inn i en tilfeldig bil som kjørte ham til nærmeste sykehus. Mens Marius Løken lå i koma, fyltes avisforsidene med uhyggelige detaljer og spekulasjoner rundt det som skulle bli en av Norges mest omtalte drapssaker. Men bare to personer visste hva som egentlig hadde skjedd – Marius og mannen som nesten hadde tatt livet av ham.

Dette er Marius sin egen beretning – om en guttegjeng fra Hallingdal som etablerer kollektiv i en leilighet på Bislett og lever de unge livene sine som om de er udødelige, da det aller mest utenkelige skjer: En bestevenn angriper for å drepe. Marius forteller hva som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70, og gir oss forhistorien for det som skulle bli en av de største utilregnelighet-debattene i norsk rettshistorie.

En natt i oktober er en bok om hva som skjer når selve grunnfjellet i tilværelsen, tilliten til våre nærmeste, forvitrer, og hva vi kan gjøre for å bygge den opp igjen.

Det er en bok om å gjenvinne kontrollen i livet, og som reiser et spørsmål som er like kort som det er komplisert: Hva bor egentlig i oss?

Les mer om Historien til Marius, finn lydboken på Storytell.no og innbundet på Tanum.no